Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Κοινοποιηση

…..συνοψίζοντας
Άλλη μια χρονιά μαθημάτων χορού ολοκληρώθηκε για τα τμήματα του Χ.Λ.Ο.Λ. και συμπληρώθηκε με μια σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού :



  1. 28 /5/2017 :μονοήμερη κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό .Διασκέδαση και κέφι αμείωτο παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες !


2. 18/6/2017 :δυστυχώς ο καιρός , για μια ακόμα φορά , δεν ήταν σύμμαχός μας .... Το 11ο Σεργιάνι στην Παράδοση αναβλήθηκε ,  για το Σεπτέμβρη ,εξαιτίας της βροχής, αλλά εμείς -για να διώξουμε το κακό-εκτονωθήκαμε με ένα αυθόρμητο γλέντι μέχρι το πρωί στην ταβέρνα «Στου Μητσάκη»,  στην Γρανίτσα!

3. 25/6/2017 :η πρώτη εκτός έδρας εξόρμηση για τους εφήβους μας. Η δασκάλα τους κ. Αποστολίδου και μέλη του Δ.Σ. συνόδευσαν το εφηβικό τμήμα στον Άγιο Δημήτριο όπου πήραν μέρος στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών . Χόρεψαν ρουμελιώτικους σκοπούς και ξεσήκωσαν τους θεατές . Στη συνέχεια διασκέδασαν μαζί με τους συνομήλικους τους χορευτές των τμημάτων  του κ. Φλοκατούλα  που είχε και την ευθύνη για την όλη διοργάνωση .
      Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον κ. Φλοκατούλα για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και για τη γενικότερη συνεργασία των δυο συλλόγων.












  1. 1/7/2017 :Φεστιβαλ Δημοτικού τραγουδιού στο Ζερίκι .Τμήματα του ομίλου μας  παρουσίασαν χορούς από την Άσσηρο της Θεσσαλονίκης  και τη Ρούμελη , συνεχίζοντας την πολύχρονη συνεργασία μας με το Σύλλογο Ελικωνίων.


5. 7/7/ 2017 : Στην Καλλιθέα Θηβών  βρέθηκε ο Όμιλός μας προσκεκλημένος από τον πολιτιστικό σύλλογο «Σίδες»  για να πάρει μέρος στη γιορτή που διοργανώνει σε ετήσια βάση ο Σύλλογος. Ο Α. Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο και ο Π. Λάλεζας στο τραγούδι συνόδευσαν τους χορευτές  στη διάρκεια της παράστασης και στο γλέντι που ακολούθησε.
Και συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» πριν από την εκδήλωση επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών , ένα πραγματικό στολίδι για τη Βοιωτία και την Ελλάδα .
Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σίδες» για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.





  1. 8/7/ 2017 : 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στην Άσκρη. Ο Όμιλός μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών Άσκρης  και συμμετείχε στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που με μεγάλη επιτυχία διοργανώνεται στο χωριό αυτό της Βοιωτίας. Στο φεστιβάλ πήραν μέρος χορευτικά από την περιοχή της Βοιωτίας και μετά  οι χορευτές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την ορχήστρα του Θ. Λάκκα .Ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά .... το κέφι μεγάλο και ο χορός μας έφερε πιο κοντά ...  Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γυναικών Άσκρης για την πρόσκληση .





7. 20/8  /2017  μέχρι 25/8/2017 : 15ο Διεθνές φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο Τίργκου Ζίου της Ρουμανίας !
Μετά από πετυχημένη πορεία 10 χρόνων ,ήταν η ώρα να κάνει ο Όμιλός μας μια πρώτη προσπάθεια να βγάλει την ελληνική παράδοση έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Για πέντε μέρες βρεθήκαμε στην πόλη Τίργκου Ζίου της Ρουμανίας και παρουσιάσαμε χορούς της πατρίδας μας. Βρεθήκαμε ανάμεσα σε χορευτές /τριες από 10 χώρες της Ευρώπης , ακούσαμε τα τραγούδια τους , θαυμάσαμε τους χορούς τους και προβάλαμε τη δική μας παράδοση . Παράλληλα γνωρίσαμε τη χώρα που μας φιλοξένησε , την ευγένεια  των κατοίκων της και τον πολιτισμό τους .... αλλά και διασκεδάσαμε ! Μια όμορφη εμπειρία για όλους !







  1. 4/9/2017 : 11ο Σεργιάνι στην Παράδοση : Επιτέλους! Μετά από την αναβολή του Ιουνίου και τις
εξαντλητικές πρόβες μιας ολόκληρης εβδομάδας ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί η κεντρική μας εκδήλωση , ενταγμένη χρονικά στα Τροφώνια. Οι ήχοι από την παραδοσιακή ορχήστρα του Η. Πλαστήρα , το τραγούδια από τη χορωδία μας , οι αρμονικές κινήσεις των χορευτών/τριών  , τα χρώματα από τις παραδοσιακές μας  ενδυμασίες δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα , και καθήλωσαν τους θεατές στο κατάμεστο θέατρο. Μια βραδιά  ξεχωριστή αντάξια των προσπαθειών όλων των συντελεστών της ....  η οποία ολοκληρώθηκε με το γλέντι που ακολούθησε αμέσως μετά στο «Νερόμυλο»
Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους δασκάλους του χορού κ. Φούντζουλα Γ. ,  Ζυγογιάννη Δ. και Αποστολιδου Χρ. και τον μουσικό κ. Κεραμιδά Α. για την προετοιμασία της χορωδίας.
Ευχαριστεί όσους ασχολήθηκαν με τα σκηνικά και τον καλλωπισμό  του χώρου και ιδιαίτερα τους κ. Τάτση Γ. και Κουκή Η.

Πρώτα απ’όλους ευχαριστούμε όλα τα μέλη που στήριξαν τις ποικίλες δραστηριότητες μας .... ο όμιλος είναι πρώτα και πάνω απ’ όλους τα ενεργά μέλη του .... όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα για να συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά που θα αρχίσει σύντομα !