Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Κοινοποιηση


Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος  προσπαθώντας να  συμβάλει στη  διατήρηση και διάδοση  της ελληνικής παράδοσης  διοργάνωσε την Κυριακή  17 Φεβρουαρίου 2019 μια βραδιά αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι της Ρούμελης,
Στην αίθουσα του Διοικητηρίου  βρέθηκαν καταξιωμένοι  ομιλητές  οι οποίοι έχουν αναλώσει  τη ζωή τους στην ενασχόληση με τη μουσική και το χορό και μάλιστα όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο , αλλά και ως επαγγελματίες μουσικοί. Οι κ. Σερμπέζης  ,   Λάμπρου  και Φούντζουλας μας μετέδωσαν τις γνώσεις θεωρητικά και η εξαιρετική ορχήστρα  με το Γ.  Κωτσίνη  στο κλαρίνο ,  το Θ. Κωνσταντίνου  στο λαούτο και το τραγούδι , το Μ. Κόττορο στο βιολί  , το Κ. Μερετάκη στα κρουστά και φυσικά το Β. Σερμπέζη στο τραγούδι  έκανε τη θεωρία πράξη και μας ψυχαγώγησε με παραδοσιακά τραγούδια που δεν ακούγονται συχνά στις μέρες μας.
Η χορωδία του Ομίλου με την καθοδήγηση του κ. Κεραμιδά Α. τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια  με θέμα τη Λιβαδειά.
Το εφηβικό τμήμα του Ομίλου με δασκάλα την κ. Αποστολίδου χόρεψε χαρακτηριστικούς χορούς της Ρούμελης και ενθουσίασε το κοινό.
Το Δ.Σ. του Ομίλου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές  της εκδήλωσης ,αλλά και όλα τα μέλη και τους φίλους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους και  η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Παπαθωμά και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που συνδιοργάνωσαν μαζί μας την ημερίδα.