Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Βιογραφικό

Κοινοποιηση

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς δημιουργήθηκε   το 2006 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν το χορό με σκοπό την εκμάθηση των ελληνικών παραδοσιακών χορών και τη μελέτη και  διάδοση της ελληνικής παράδοσης.

Με το πέρασμα του χρόνου η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από πολλούς ακόμα και έτσι σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή έχει περίπου 200 ενήλικα μέλη  και 60 παιδιά- εφήβους. Διαθέτει 5 τμήματα ενηλίκων και 2 παιδιών όπου  διδάσκονται χοροί από κάθε περιοχή της Ελλάδας, αλλά και  χορωδία ενηλίκων  για την καταγραφή και εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών.

Η παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής είναι διαρκής και αναγνωρισμένη. Διοργανώνει  κάθε χρόνο μια μεγάλη  εκδήλωση, το « Σεργιάνι στην παράδοση»,  με χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ  σε τακτά χρονικά διαστήματα  πραγματοποιεί θεματικές  εκδηλώσεις για να προβάλει τον λαϊκό μας  πολιτισμό. Παράλληλα συμμετέχει σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και διαδίδει την  τοπική μουσική και τους χορούς.

Ο Όμιλος διοικείται από 7μελές Δ.Σ.

Το τελευταίο Δ.Σ.(2017- 2018)έχει την εξής σύνθεση:
ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΟΥ ΣΟΦΙΑ                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΩΛΗ ΒΑΓΙΑ                                                  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΥΛΩΝΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ                                     ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΑΠΡΑΛΗ ΡΟΥΛΑ                                        ΤΑΜΙΑΣ
ΚΑΓΙΑ ΚΛΑΙΡΗ                                                 ΜΕΛΟΣ
ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                           ΜΕΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ  ΑΛΕΚΑ                                    ΜΕΛΟΣ